11 Şubat 2009 Çarşamba

cinaslı kar_ironik


Sabahın kör saati, askeri bir servisin içinde uyukluyorum. Dışarda ahmak ıslatan dedikleri cinsten yağmur yağıyor. Şoför koltuğunda dalgın bakışlı bi asker; yan koltuğunda yine aynı bakışlara sahip, boyundan büyük tüfeğine sarılmış bi asker daha.. Bitmek bilmiyor yol..sonunda biri diğerini dürtüyor ve radyoyu açmasını yoksa uyuyacağını sölüyor..Hani öyle kısık sesle (!) sölüyor ki ben arkadan duyuyorum..Hadi bakalım kim bilir ne dinleyecekler diye tahmin etmeye çalışıorum. Kamplarda, lojman kafeteryalarında, orduevlerindeki ufak fast food kısımlarında askerin tericihine bırakılmış müzikleri anımsıyorum..Ve çarşamba pazarını temsil edebilcek seviyeye gelen çantamın içinde arapsaçı olmuş kulaklığımı arıyorum -nerde bu?-
.
Asker benden hızlı davranıyor.. Çevik dakik akıllı Türk askeri ne sandın Kulağıma çalınan şarkıyı dinlemek durumunda kalıyorum. Radyonun sesi kısık ama bu sefer de inat ettim anlamaya çalışıyorum. Bende ki de maymun iştahlılık işte.. Bu şarkıyı biliyordum aslında ama sözlerine hiç dikkat etmediğimi farkettim. Bilindik umutsuz aşk hikayesi anlatıyor; yine saldırcak bişeyler bulmuş, aşkının hazin sonuna sebep olduğunu düşündüğü.. Şarkı boyunca sövüyor. Yüzüm şekilden şekile giriyor sözlerini anlayacağım derken.. Gülüyorum arada, komik olansa kafiyeler.. Hani uyum olcak diye ilkokul manisi gibi söz yazmanın anlamı var mı? Derken bir de bakıyorum kar serpiştiriyor dışarıda.. Bu bir işaret olmalı (bkz. Şarkı sözüü)Eve geliyorum, hiç üşenmiyorum uykumdan feragat edip -aslında hep yaptığım iş, lüzumsuzluk!- kim yazmış bu sözleri diye internette dolanıyorum. Fecri Ebcioğlu (mani gibi bir isim) imiş, ilk kez duydum cahilliğime verin.. Aslında nostaljik bir sürü şarkının da bestecisi, şarkı sözü yazarı ve aranjörüymüş de.. 1965 yılında ölümsüz Ajda Pekkan ın yorumuyla hit olmuş..yaaa Damla hanım sen geç dalganı ! di mi? Ruhu şad olsun diyelim Fecri Ebcioğlu’ nun.
.
Aşırı kamuflaj desenine maruz kalan gözlerim mi,dışarıda yağmur mu kar mı karar verememiş bir yağış mı, yoksa şarkıdaki kafiye yarışı mı mideme kramp girmesine neden oldu? Hala düşünüorum..
.
Sözler şöyle..
.
Her yerde kar var kalbim senin bu gece
Her yerde kar var kalbim senin bu gece
Belki gelirsin sen bakarken pencereden
Gözler yanlız özler karda senden izler
Yürümek karda zordur
Gelirsen bak aşk budur
Dönsen köşeden şöyle
Şarkı söylerim böyle
Laaay la lay la lay la lay
Laaay la lay la lay la lay
Yağma kar dur artık
Bak buz oldu kalbim
Yağma sesimi duy
Belki gelir sevgilim
Göz yaşım dur düşme
Gelmeyecek düşünme
Kes ağlamayı artık
Bak oldu bana yazık
Karda zordur yürümek
Anladım gelmeyecek
Dünya oldu bana dar
Neden yağdın söyle kar
Dünya oldu bana dar
Neden yağdın söyle kar...?
Laaay la lay la lay la lay
Laaay la lay la lay la
la lay la lay la lay

2 yorum:

Unknown dedi ki...

süper bence yaaa... söylenecek bi söz yokki söylesem... yüreğine sağlık..

damlasakızaromalı dedi ki...

teşekkürederim =)