5 Kasım 2010 Cuma

zaman problemi

Yaz/kış saati uygulaması denen bir şey var ya hani. Nedir abi amaç? Her 6 ayda 1 bu problemi çözmek için kafa patlatmak zorunda mıyım ben? Ha 1 saat erken ha 1 saat geç işte. Yok enerji bilmemnesi yapılsın diyeymiş, yok gün ışığını fazla kullanalımmış. Ben gece karanlığını kullanıyorum misal, ne yapmam lazım? 24 saat ileri/geri alsam belki işime yarar. Öyle de yapıyorum zaten. İnsanlar yaşları ilerledikçe hayata 1 er adım atıp, büyümeye devam ediyorlar. Yaşlanmaya başlayınca da o attıkları adımları geri sarıyorlar. Bedenen ve zihnen küçülmeye gidiyorlar. Bense her seferinde 24 saat ileri/geri sarıp, her yaşımda yerimde sayıyorum. 1 saatte 1 film bile izleyemezsin ama 24 saatte kuş misali ülkelerarası gezersin. O denli çok yol katediyor gibi görünüyorum, ama geldiğim nokta hep aynı. Sonuç? Ne için yorulduğunu anlamadan, başlangıç çizgisinden 1 adım içeriye atamamış, şuursuzca bitiş çizgisinin hayalinde inatla nefes alıp vermeye çalışan ben...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk cümleyi okuduktan sonra yaz saati uygulamasının amacını ve sonuçlarını anlatmaya hazırlanmıştım ki devamında şunu gördüm: "Yok enerji bilmemnesi yapılsın diyeymiş, yok gün ışığını fazla kullanalımmış."

I-ıh, ümit yok. =)

Ayrıca o eklediğin saat çoooook güzelmiş. İstiyorum!

damlasakızaromalı dedi ki...

ümit beslemek büyük hataydı zaten :)

o saati bulursam gönderirim, adresi bırak. şaka şaka göndermem, ne göndercem. sen yine de adres bırak :)

Adsız dedi ki...

Beni korkutuyorsun...

Saati bulursan sayfama not bırak, adres konusunu tekrar düşüneceğim. Hoş, göndermem diyorsun da... Göndersene ya!

Ha bir şu var, çogüzel: http://www.bunlardanistiyorum.com/images/products/400/3076.jpg

CollectingThings dedi ki...

saat 4, 7 ve 10 u gösteren denklemlerdeki x ler aynı sayısal değere sahip değil. diğer bir deyişle, referans olarak hangisini alırsak alalım sonuç hep eşitsizlik çıkıyor. bence yeni bir saat almalısın :)

aslında bu yaz/kış saat uygulamasının seni sevindirmesi gerek diye düşünüyorum. hiç böyle bir uygulama olmadığını düşün mesela, o zaman nasıl anlayabilirdik 1 günlük bile olsa fazladan kazanacağımız 1 saatlik gece karanlığının değerini? (ya da tam tersi, kullanıcıya göre değişir, eğer karar veremiyor iseniz lütfen servis sağlayıcınızla görüşün). işte o yüzden herkes memnun olsun diye 6 ayda bir karanlıkçılar, bir gündüzcüler kazanıyor. (bkz. herkese eşitlik, saat geri ileri alımında adalet, serçe de hani bana hani bana demiş)

aslında çok yol kat ediyorsun ama çıtayı her seferinde biraz daha öteye götürdüğün için geriye dönüp baktığında yerinde sayıyor gibi görünüyorsun. işte aynı noktaya geldiğini düşündüren döngüye girmenin nedeni de bu olsa gerek. yani demem o ki (harika sözcük öbeğidir bu arada)uyandığında uykuya daldığın odada uyanmadığını göreceksin.

daha fazla kafa şişirmeyeceğim, aslında yoruma çok açık bir yazı :), sağlıcakla efendim.

Adsız dedi ki...

heryere geç kalıyorum saat yüzünden.

damlasakızaromalı dedi ki...

suçlu bulundu.. SAAT!
milenyumun eski olmasından kaynaklanıyor olmasın?