14 Mart 2009 Cumartesi

baharın gazabı -> lahana





Mevsimlerden mevsim beğen hemde 24 saat içinde..sabah kalkıyorum mart kapıdan baktırıyor,akşam eve dönüyorum kazma kürek yaktırmaya fırsat tanımadan donduruyor..yine geldi lahana günleri.bunun iki anlamı var.

Birincisi yaza alamet olan bahar ayları her zaman diyet mevsimi olmuştur.yazın verilen kilolar kışın alınır.eh yazlık kıyafetler birkaç beden küçüktür haliyle ve tekrar giyilmek istenir ki bahar da hazırlık yapılmalıdır.bunun için de en kestirme yöntem tabiki lahana çorbası,yemeği,suyu,osu,busu,şusu.aksi gibi baharda da nasıl iştah açılır anlamam..

Gelelim ikinci manaya.lahana bilindiği üzere katkat birbiri üstüne bindirilmiş yapraklardan oluşmuştur.mevsimin gazabına uğramamak için serin sabah saatlerinde kat kat giyinirsin.tshort üzerine bluz,onun üzerine sweat,onun üzerine bir polar ya da tercihen yağmurluk.günün ilerleyen saatlerinde illa ki sıcaklık artışı ya da düşüşü gerçekleşir.sen de lahana gibi tek tek yapraklarından arınırsın.bu durumun en eziyetli yanı da o yaprakları elinde taşımak zorunda kalmandır..

Baharın hep güzel yönlerimi var demiştiniz? bir hocamın dediği gibi ‘doğanın yeniden varoluşuna tanık olun,etrafınıza bakın,hayat kısa’. baharın sefasımı cefasımı siz karar verin..hımmm???

Not:itiraf etmeliyim baharın bir güzel yanı fotoğraf çekmesi daha bi eğlenceli..bknz annanemin hımbılı =)

Hiç yorum yok: